Jaringan Safuwan tingkat semangat Pahang

September 24, 2018

Pemain tengah, Safuwan Baharudin, menyifatkan gol penyamaannya pada minit terakhir permainan berdepan Johor Darul Ta’zim (JDT) sebagai tonik terbaik buat Pahang bahawa mereka masih mampu merintis laluan ke separuh akhir Piala Malaysia.

Safuwan muncul watak penting Tok Gajah ketika kemenangan sudah hampir menjadi milik JDT dengan gol berharga dua minit dalam masa kecederaan untuk mengikat kedudukan 1-1.

Walaupun mengakui ia belum cukup untuk menafikan kelebihan JDT, pemain kebangsaan Singapura itu menjelaskan gol terbabit sekurang-kurangnya mampu mengurangkan tekanan buat Pahang ketika bertandang ke Larkin.

“Gol itu dapat memberikan semangat untuk Pahang menghadapi JDT di Larkin. Musim ini, rekod aksi di tempat lawan Pahang amat baik dan berharap ia diteruskan untuk perlawanan akan datang,” kata Safuwan.

Buat JDT, ia satu pengajaran berguna kepada pemain supaya kekal fokus sehingga wisel penamat ditiupkan pengadil.

Namun, pengurus JDT, Luciano Figueroa, mahu pemain-pemainnya segera melupakan keputusan itu kerana misi lebih penting ialah aksi suku akhir kedua di laman sendiri.

“Kami perlu memberikan tumpuan hingga tamat perlawanan. Pahang berjaya menyamakan kedudukan untuk seri dalam perlawanan ini. Kami akan cuba mempamerkan aksi yang lebih baik dalam suku akhir kedua nanti,” kata Figueroa.

Berita Asal


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

News & Features

 • Pahang terus pimpin liga

  Pahang kembali merampas kedudukan teratas liga setelah menang bergaya dengan keputusan 3-0 kepada pasukan jiran Terengganu FC dalam saingan Liga Super malam tadi.

 • Tiket mula dijual esok

  Penjualan tiket bagi perlawanan pertama Liga Super di antara Pahang menentang Terengganu FC di Stadium Darul Makmur pada hari Sabtu akan dilakukan pada esok pagi.

 • Kim Swee panggil 3 pemain Pahang

  Ketua Jurulatih B-22 kebangsaan, Datuk Ong Kim Swee mengumumkan 26 senarai pemain yang dipanggil menjalani latihan pusat skuad itu yang mana 3 daripadanya adalah dari pasukan Pahang.

 • Nwakaeme buktikan masih berbisa

  Dua jaringan ‘orang besi’ Dickson Nwakaeme sudah cukup untuk membuktikan bisanya masih belum hilang setelah membantu Pahang membenam cabaran Kuala

  Read More…

 • Pemain dan Jersi baru Pahang diperkenal

  Pasukan Pahang semalam mengadakan sesi memperkenalkan pemain dan juga jersi terbarunya jenama UMBRO dalam majlis penuh meriah dihadiri ribuan peminat

  Read More…

Copyright © 2015 Pahang FA. All Right Reserved