Pahang kembali fokus Liga Super

April 23, 2018

Oleh : Asrol Awang

KUANTAN: Selepas layak ke separuh akhir Piala FA, skuad Pahang kembali fokus dalam saingan Liga Super terutama memberi tekanan kepada pendahulu liga, Johor Darul Ta’zim (JDT).

Pemain pertahanan, Mohd Faisal Rosli atau Tocang berkata, perbezaan empat mata dengan Harimau Selatan itu memerlukan komitmen lebih tinggi untuk mencatat keputusan lebih baik.

“Prestasi meyakinkan ketika menewaskan JDT 3-0 pada suku akhir kedua Piala FA memberi inspirasi dan suntikan semangat kepada kami.

“Sudah pasti kami mahu meneruskan aksi cemerlang ini dan fokus untuk terus memberi tekanan kepada JDT kerana jurang empat mata yang masih boleh dicabar.

“Saya harap rakan sepasukan dapat menjadikan kejayaan layak ke separuh akhir Piala FA sebagai motivasi,” kata pemain kelahiran Kuala Rompin, Pahang itu.

Ditanya mengenai peluang skuad Tok Gajah meraih tiga mata apabila melayan kunjungan Melaka United di Stadium Darul Makmur Sabtu ini, Mohd Faisal percaya misi itu akan menjadi kenyataan.

Pemain berumur 27 tahun itu berkata, kelebihan beraksi di laman sendiri akan dimanfaatkan sebaik mungkin untuk mencatat kemenangan.

“Kami tidak boleh tewas jika mahu mengejar kedudukan JDT dan perlu menang ke atas Melaka United Sabtu ini.

“Tetapi kami tidak boleh memandang mudah keupayaan lawan kerana mereka juga memiliki barisan pemain berpengalaman termasuk bekas pemain Pahang sendiri,” katanya.

Selepas enam perlawanan, Pahang menduduki tangga kedua liga dengan mengutip 11 mata manakala JDT selaku pendahulu liga mengumpul 15 mata.

Berita Asal


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

News & Features

 • MFL janji saingan Liga Malaysia 2019 lebih meriah

  Malaysia Football League (MFL) menjanjikan saingan yang lebih meriah dan menyeluruh untuk Liga Malaysia pada musim 2019 berikutan beberapa lagi

  Read More…

 • Sumareh kini pemain tempatan

  Penantian Sumareh untuk bergelar pemain tempatan berakhir apabila Malaysia Football League (MFL) kini meluluskan permohonan rayuan Pahang untuk menjadikan beliau

  Read More…

 • KL ujian pertama

  Skuad warga kota, Kuala Lumpur akan menjadi lawan pertama pasukan Pahang dalam saingan Liga Super untuk musim ini setelah jadual

  Read More…

 • Kena tunggu

  Pahang terpaksa menunggu selewat-lewatnya 16 Januari ini jika mahu mendaftarkan pemain naturalisasi Malaysia yang pertama Mohamadou Sumareh sebagai pemain tempatan

  Read More…

 • Bangkok sekali lagi jadi destinasi pra musim

  Sekali lagi seperti dua tahun sebelum, negara jiran Thailand menjadi pilihan untuk pasukan Liga Super Pahang menjadikan medan bagi mencari keserasian

  Read More…