Preview : Johor DT vs Pahang (UnifiLSM)

June 8, 2018
 • Match Detail
 • Last Meeting
 • Player Status
 • Summary
 • Other Matches

Tournament : Unifi Malaysia Super League 2018
Date :
8th June 2018
Day : Friday
Time : 10.00 pm
Home Team : Johor DT
Away Team : Pahang
Venue : Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunus Stadium, LARKIN
Live : Iflix, HyppeTV Sports 3


Injured :

 1. Afif Amiruddin
 2. Patrick Cruz

Suspended

NONE

Yellow Card :

[2xYellows]

 1. Nor Azam Azih

[1xYellow]

 1. Mohamadou Sumareh
 2. Mohd Faisal Halim
 3. R Kogileswaren
 4. Patrick Cruz
 5. Matthew Davies
 6. Safuwan Baharuddin
 7. Issey Nakajima Ferran

Ketumpulan jentera serangan? Inilah yang diluahkan Dollah Salleh semasa sidang media selepas tamat perlawanan menentang PKNP di Ipoh sebelum ini.

Walaupun menang dua perlawanan termasuk menang besar menentang Kuala Lumpur, basrisan serangan yang gagal memanfaatkan peluang yang terhidang perlu dijadikan perhatian dalam misi untuk menewaskan Johor DT di Larkin untuk kali kedua.

Kehadiran semula Mohamadou Sumareh dari kecederaan pasti melegakan apabila pemain import itu meledak satu jaringan dan juga memberi impak perubahan kepada pasukan semasa pertemuan di Ipoh.

Iwuji Amutu dan Issey Nakajima pula perlu membuktikan sesuatu setelah dikritik hebat oleh rata-rata peminat Tok Gajah di media sosial.

Manakala di barisan pertahanan, gandingan Muslim-Bunyamin sudah mula menunjukkan keserasian apabila beraksi baik dalam 3 perlawanan terakhir.

Berada dalam kondisi terbaik? Kemenangan 2-0 ke atas Perak yang menduduki tempat kedua ketika itu di Larkin pasti melonjak semangat pasukan dari Selatan tanahair ini.

Barisan tengah Johot DT bakal diperkuatkan semula oleh Natxo Insa yang tersisih sebelum ini kerana cedera selain juga kehadiran pemain import baru dari Argentina di bahagian serangan, Fernando Elizari.

Apa yang pasti mereka juga pasti sudah belajar sesuatu  dari kekalahan di Larkin dalam saingan Piala FA sebelum ini yang telah memadamkan rekod tanpa kalah mereka di tempat sendiri setelah sekian lama.

Pertemuan sebelum ini? Dua pertemuan yang berlaku membabitkan kedua-dua pasukan iaitu semasa suku akhir Piala FA 2018 dimana keputusan yang berpihak kepada Pahang.

Semasa di Kuantan kedua-dua pasukan seri tanpa jaringan sebelum hatrik Patrick Cruz menyingkirkan Johor DT dari saingan Piala FA.

Keputusan perlawanan sebelum?

Johor DT 2-0 Perak (Unifi Malaysia Super League)
PKNP FC 1-2 Pahang (Unifi Malaysia Super League)


5th June 2018

Kedah vs Kelantan
PKNP FC vs Terengganu FC
Kuala Lumpur vs Melaka United

6th June 2018

Negeri Sembilan vs Perak
Selangor vs PKNS FCLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Match

(LS15)
Super League
Darul Makmur Stadium, KUANTAN