Preview : Johor DT vs Pahang (UnifiPM)

September 28, 2018

  • Match Detail
  • Player Status
  • Match Preview
  • Summary
  • Other Matches

Tournament : Unifi Malaysia Cup 2018 (Quater Final)
Date :
 29th September 2018
Day : Saturday
Time : 9.00 pm
Home Team : Johor DT
Away Team : Pahang
Venue : Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunus Stadium, LARKIN
Live : Iflix, HypeTV Sports 3


Injured :

  1. Ashar Al Aafiz
  2. Faisal Halim

Suspended :

NONE

Yellow Card :

  1. Mohamadou Sumareh

Mengharapkan keajaiban berulang? Umum mengetahui beraksi di Larkin sebagai pasukan pelawat bukanlah suatu perkara yang mudah.

Pernah mengecewakan Johor DT sebanyak dua kali dalam saingan Piala FA pada musim 2017 dan 2018  di Larkin, Dollah Salleh pasti mahu mengulangi kembali kejayaan itu pada kali ini.

Dengan senarai kecederaan yang sudah berkurangan dan persembahan yang baik semasa perlawanan suku akhir pertama di Kuantan, bukan suatu yang yang mustahil untuk menewaskan Johor DT di gelanggang keramat mereka.

Patrick Cruz, Mohamadou Sumareh dan Safuwan Baharuddin pasti akan diturunkan sebagai kuota pemain import namun yang menjadi persoalan adalah satu lagi kuota yang menjadi rebutan antara Issey Nakajima dan Austin Amutu.

Mahu hapuskan badi? Pernah dikecewakan sebanyak dua kali dalam saingan kalah mati pada pasukan Pahang pasti jadi igauan skuad bimbingan Benjamin Mora ini.

Dengan pilihan pemain yang ramai, menurunkan pasukan terbaik bukanlah satu masalah kepada Moran yang kini bergandingan dengan Luciano Figuora dalam barisan kejurulatihan.

Apa yang pasti, mereka akan mengelak dari dibolosi yang mana nyata tidak akan meberi kelebihan kepada mereka sebagai tuan rumah.

Pertemuan sebelum ini? Dalam perlawanan di Kuantan, gol jaringan masa kecederaan separuh masa kedua Safuwan Baharuddin mengecewakan JDT apabila kedua-dua pasukan mencatat keputusan seri 1-1.

Johor DT yang memperolehi gol di tempat lawan gagal mempertahankan kedudukan itu setelah Cabrera berjaya menewaskan Helmi pada awal separuh masa kedua berlangsung.

Keputusan perlawanan sebelum?

Pahang 1-1 Johor DT (Unifi Piala Malaysia)


28th September 2018

Terengganu FC vs Felda United

29th September 2018

Sabah vs Kelantan

30th September 2018

PKNS FC vs PerakLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Match

(PM4)
Malaysia Cup
Darul Makmur Stadium, KUANTAN

(PM5)
Malaysia Cup
Perak Stadium, IPOH