Preview : Kuala Lumpur vs Pahang (UMSL)

April 15, 2018

  • Match Detail
  • Last Meeting
  • Player Status
  • Summary
  • Other Matches

Tournament : Unifi Malaysia Super League 2018
Date :
 15th April 2018
Day : Sunday
Time : 9.00 pm
Home Team : Kuala Lumpur
Away Team : Pahang
Venue : KLFA Stadium, CHERAS
Live : HyppeTV Sports3, Iflix


Injured :

  1. Forkey Doe
  2. Safuwan Baharuddin

Suspended

NONE

Yellow Card :

[2xYellows]

  1. Safuwan Baharuddin

[1xYellow]

  1. Mohamadou Sumareh

Mencari formula tanpa kelibat Forkey Doe? Ketiadaan Forkey Doe sememang dirasai oleh pasukan Pahang setelah dilihat hilang sengatnya ketika menentang Johor DT pada perlawanana sebelum.

Sumareh yang ditugaskan menjadi penyerang tampak gagal menyesuaikan diri dan bermain tidak seperti biasa kerana beliau lebih selesa bermain sebagai pemain sayap.

Gandingan pertahanan tengah Muslim Ahmad dan Afif Amiruddin termasuk penjaga gol Helmi Eliza yang cemerlang ketika menentang pendahulu liga itu diharap akan terus mengulangi kecemerlangan itu apabila hanya bolos 3 gol dalam semua pertandingan pada tahun ini.

Selain itu, Faisal Halim yang juga menonjol pada perlawanan di Kuantan pasti memeningkan kepala Dollah Salleh dalam memilih pemain yang pastinya 3 mata menjadi sasaran pada malam ini untuk terus menghimpit Johor DT.

Ibarat helang hilang cengkaman? Tewas dengan Selangor dalam saingan Shopee Piala FA nyata memeritkan apatah lagi bakal kehilangan penyerang import yang juga penjaring terbanyak 100plus Liga Premier musim lepas, De Paula yang dilayangkan kad merah pada perlawanan itu setelah mengasari pemain Selangor.

Namun, pasukan bimbingan Maciel Da Silva ini tidak boleh dipangang rendah apabila beraksi di stadium mereka kerana bukan satu tapi dua pasukan gergasi liga tewas di Cheras iaiatu Johor DT dan juga Kedah.

Pemain-pemain berpengalaman yang dimiliki Kuala Lumpur seperti Zaquan Adha, Indra Putra, Ashri Chuchu dan Syazwan Andik pasti memberi tugas yang sukar kepada barisan pemain Pahang.

Pertemuan sebelum ini? Tiada pertemuan antara kedua-dua pasukan pada dua tahun terakhir kerana berada di divisyen yang berlainan.

Namun, Kedua-dua pasukan berada dalam satu kumpulan yang sama semasa saingan Piala Malaysia 2016 dan masing-masing memenangi perlawanan ketika menjadi tuan rumah.

Keputusan perlawanan sebelum?

Pahang 1-0 Johor DT (Shopee Piala FA)
Kuala Lumpur 0-3 Selangor (Shopee Piala FA)


13th April 2018

Melaka United vs Terengganu FC
Kedah vs Selangor

14th April 2018

Johor DT vs PKNS FC
N.Sembilan vs Kelantan

15th April 2018

PKNP FC vs PerakLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Match

(LS7)
9:00 pm
Super League
Tun Abdul Razak Stadium, JENGKA

Felda United vs Pahang

(FA2R)
9:00 pm
Shopee FA Cup
Darul Makmur Stadium, KUANTAN

Pahang vs Persada Intergriti Bersatu FC