Sedia buang badi Darul Makmur

September 21, 2018

Oleh : Asrol Awang

KUANTAN: Pahang mengharapkan badi tanpa kemenangan pada peringkat kumpulan Piala Malaysia di Stadium Darul Makmur berakhir apabila melayan Johor Darul Ta’zim (JDT) pada suku akhir pertama piala itu, Ahad ini.

Berdasarkan rekod perlawanan di laman sendiri, skuad Tok Gajah sekadar seri 1-1 dengan Sabah dan PKNP FC 0-0, malah turut tewas 1-3 kepada Selangor.

Namun, sebaik layak ke suku akhir, anak buah Dollah Salleh berazam menamatkan badi sekali gus mencatat kemenangan selesa sebagai bekalan bagi suku akhir kedua di Larkin, 29 September ini.

Justeru, pemain tengah Nor Azam Azih yang tidak sabar bertemu skuad Harimau Selatan mengharapkan persefahaman dan komitmen tinggi dapat diterjemahkan rakan sepasukan pada aksi timbal balik itu.

“Sudah pasti kami mahu menang ke atas JDT kerana ia peluang terbaik untuk menewaskan lawan.

“Seharusnya kami perlu memanfaatkan kelebihan beraksi di laman sendiri terutama sokongan padu daripada peminat Tok Gajah yang mahu Pahang kembali menjulang Piala Malaysia musim ini.

“Kami tidak boleh memberi ruang kepada lawan untuk membolosi gawang kerana mereka sudah pasti lebih kental di Larkin biarpun rekod pertemuan pada suku akhir Piala FA musim ini memihak kepada Pahang,” katanya.

Berita Asal


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

News & Features

 • Pahang terus pimpin liga

  Pahang kembali merampas kedudukan teratas liga setelah menang bergaya dengan keputusan 3-0 kepada pasukan jiran Terengganu FC dalam saingan Liga Super malam tadi.

 • Tiket mula dijual esok

  Penjualan tiket bagi perlawanan pertama Liga Super di antara Pahang menentang Terengganu FC di Stadium Darul Makmur pada hari Sabtu akan dilakukan pada esok pagi.

 • Kim Swee panggil 3 pemain Pahang

  Ketua Jurulatih B-22 kebangsaan, Datuk Ong Kim Swee mengumumkan 26 senarai pemain yang dipanggil menjalani latihan pusat skuad itu yang mana 3 daripadanya adalah dari pasukan Pahang.

 • Nwakaeme buktikan masih berbisa

  Dua jaringan ‘orang besi’ Dickson Nwakaeme sudah cukup untuk membuktikan bisanya masih belum hilang setelah membantu Pahang membenam cabaran Kuala

  Read More…

 • Pemain dan Jersi baru Pahang diperkenal

  Pasukan Pahang semalam mengadakan sesi memperkenalkan pemain dan juga jersi terbarunya jenama UMBRO dalam majlis penuh meriah dihadiri ribuan peminat

  Read More…

Copyright © 2015 Pahang FA. All Right Reserved