Tiket Pahang-JDT ‘laku keras’

September 20, 2018

Oleh : Asrol Awang

SEBANYAK 28,000 tiket diperuntukkan bagi aksi suku akhir pertama Piala Malaysia antara Pahang dan Johor Darul Ta’zim (JDT) di Stadium Darul Makmur, Ahad ini.

Setiausaha Agung Persatuan Bolasepak Negeri Pahang (PBNP), Norlia Abdul Manaf berkata, enam kaunter termasuk satu kaunter khas untuk golongan wanita akan disediakan.

“Semua tiket mula dijual jam 9.30 pagi pada hari perlawanan. Harga tiket RM23 bagi tempat duduk grandstand, RM13 (berbumbung) dan RM10 (terbuka).

“Bagi mengelak kehabisan tiket, penyokong diminta datang awal untuk membolehkan mereka menyaksikan aksi Pahang-JDT di stadium,” katanya di sini, hari ini.

Bagi keselesaan penyokong, beliau berkata, pihaknya meminta peminat tiba lebih awal kerana 16 pintu masuk stadium mula dibuka jam 6.30 petang.

Katanya, peminat juga diminta mengikut nombor yang tertera di tiket dan laluan utama di hadapan stadium mula ditutup pada jam 5 petang.

“Setakat ini, kami hanya membenarkan 10 bas penyokong JDT diparkir di tempat letak kenderaan di depan stadium,” katanya.

Berita Asal


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

News & Features

 • Pahang terus pimpin liga

  Pahang kembali merampas kedudukan teratas liga setelah menang bergaya dengan keputusan 3-0 kepada pasukan jiran Terengganu FC dalam saingan Liga Super malam tadi.

 • Tiket mula dijual esok

  Penjualan tiket bagi perlawanan pertama Liga Super di antara Pahang menentang Terengganu FC di Stadium Darul Makmur pada hari Sabtu akan dilakukan pada esok pagi.

 • Kim Swee panggil 3 pemain Pahang

  Ketua Jurulatih B-22 kebangsaan, Datuk Ong Kim Swee mengumumkan 26 senarai pemain yang dipanggil menjalani latihan pusat skuad itu yang mana 3 daripadanya adalah dari pasukan Pahang.

 • Nwakaeme buktikan masih berbisa

  Dua jaringan ‘orang besi’ Dickson Nwakaeme sudah cukup untuk membuktikan bisanya masih belum hilang setelah membantu Pahang membenam cabaran Kuala

  Read More…

 • Pemain dan Jersi baru Pahang diperkenal

  Pasukan Pahang semalam mengadakan sesi memperkenalkan pemain dan juga jersi terbarunya jenama UMBRO dalam majlis penuh meriah dihadiri ribuan peminat

  Read More…

Copyright © 2015 Pahang FA. All Right Reserved