Tocang percaya Tok Gajah mampu gegar

February 26, 2018

Oleh : Asrol Awang

KUANTAN: Pemain pertahanan Pahang, Mohd Faisal Rosli percaya skuad itu sudah mencapai prestasi terbaik untuk mencabar lawan dalam saingan Liga Super musim ini.

Pemain kelahiran Kuala Rompin, Pahang itu berkata, kemenangan 3-1 ke atas Selangor kelmarin, menambah keyakinan untuk mempamer prestasi lebih baik.

Justeru, katanya, prestasi itu diharap dapat dikekalkan untuk memastikan skuad Tok Gajah berada pada kedudukan lebih baik sekali gus mencabar lawan yang lebih bagus.

“Kami akan pastikan momentum kemenangan ini dikekalkan kerana perjalanan pasukan masih lagi jauh dalam memburu kejuaraan musim ini.

“Ini kerana semua pasukan turut menyasarkan misi sama meraih kejayaan yang memerlukan komitmen tinggi daripada semua pemain,” kata pemain berumur 27 tahun itu.

Ditanya prestasi peribadi selepas mengharungi empat perlawanan liga, Mohd Faisal atau Tocang berpuas hati dengan corak permainan yang dipersembahkan setakat ini.

Katanya, persefahaman antara rakan sepasukan terutama di bahagian pertahanan semakin positif.

“Fokus utama kami untuk memastikan jentera pertahanan lebih kental dan dapat mengelak daripada melakukan kesilapan mudah,” katanya.

Selepas empat perlawanan, skuad Tok Gajah hanya melepaskan dua gol ketika menang 3-1 dan tewas 0-1 kepada PKNS FC manakala merekodkan kemenangan 3-0 ke atas Kelantan dan seri 0-0 dengan Perak.

Berita Asal


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Match

(LS7)
9:00 pm
Super League
Tun Abdul Razak Stadium, JENGKA

Felda United vs Pahang

(FA2R)
9:00 pm
Shopee FA Cup
Darul Makmur Stadium, KUANTAN

Pahang vs Persada Intergriti Bersatu FC